Со лицемерна насмевка и груб цинизам не е можно да се срушат ѕидовите меѓу Скопје и Софија

///

Пишува: Атанас Величков Во полето на културата по некаква елементарна логика, бидејќи е поле мостови речиси и да не се потребни. Проблемот

Со лицемерна насмевка и груб цинизам не е можно да се срушат ѕидовите меѓу Скопје и Софија

///

Пишува: Атанас Величков Во полето на културата по некаква елементарна логика, бидејќи е поле мостови речиси и да не се потребни. Проблемот

Повеќе

Бугарски здруженија со имиња по мерка на остатоците од комунистичкото едноумие

///

Пишува: Атанас Величков Комисијата за спречување и заштита од дискриминација го кажа својот тежок збор во однос на КЦ „Иван Михајлов“ од

Повеќе
/

(Видео) Оливер Вархеји пред Милена Милотинова: Мојата врата е отворена за македонските Бугари

Погледнете го целото интервју на бугарската новинарка Милена Милотинова со еврокомесарот за проширување Оливер Вархеји за емисијата „Брисел 1“ на телевизијата Bulgaria On Air. Интервјуто е снимено на 22 ноември 2022 г, пред да се случи вооружениот напад врз бугарскиот клуб „Цар Борис III“

Повеќе
  • Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. Сите војници се изморија. Само што стигнавме во

    Повеќе
  • Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. На почетокот на 1936 година на судење во

    Повеќе
  • Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. Си велам сега каде ќе одам. Премногу беше

    Повеќе