Агенцијата за филм на When East Meets West во Трст

/

Од 21ви до 23ти јануари 2018та година ќе се одржи новото издание на WHEN EAST MEETS WEST, настан кој ќе собере повеќе од 400 продуценти, финансиери, донесувачи на одлуки и филмски професионалци од повеќе од 30 земји, а особено од земјите во фокус за 2018та година: нордиските земји (Данска, Финска, Исланд , Норвешка, Шведска) и Југоисточна Европа. Една од земјите е и Република Македонија, па така по овој повод  во Трст ќе учествуваат и продуценти од Македонија како и Агенцијата за филм на Република Македонија.Претходна статија

Алаѓозовски во Давос: Македонија го поддржува концептот на култура на изградба

Следна статија

Проекција на „Оклопницата Потемкин“ во Рускиот центар во Скопје

Најново од Вести