Анализа: Убиството на Оливер Ивановиќ – политичка саботажа

/

Убиството на Оливер Ивановиќ предизвика драматични реакции во Белград. Освен седницата на Националниот совет за безбедност, голем број партиски лидери одржаа вонредни прес конференции, телевизиите емитуваа вонредни програми за атентатот. Потсетувањето дека Оливер Ивановиќ беше умерен политичар подготвен на дијалог, остана во сенка на политизацијата на целиот случај и меѓусебното обвинување на власта и опозицијата, која потсети дека Ивановиќ беше политички противник на владејачката Српска напредна партија, виновна за „атмосферата на конфликти и маркирање мети на чело на политичките противници.“ Напади врз Оливер Ивановиќ не вршеа само политичарите, тврди опозицијата, туку и медиумите блиски до власта спроведуваа медиумски хајки против него. Покрај вербалните напади, на Ивановиќ пред неколку месеци му беше запален и автомобилот… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Проф. д-р Д. Зајковски: Поделбите веќе се позади нас

Следна статија

Никој не си игра со Ангела!

Најново од Анализи & Коментари