За обединувањето околу нашата заедничка историја – цар Самоил erga omnes (IІI)

//

Пишува: доц. д-р Наум Кајчев Текстот е одговор на блогот „Обединување околу „историски вистини“ или околу различности? (II)“ од Огнен Вангелов и Љупчо Ристески,

Повеќе

„Библиотека Струмски“ ги уништи „историските факти“ на колешката Јасминка Павловска од „Нова Македонија“ за речникот на Данаил Москополец

//

Во 1794 година во албанското градче, што се наоѓа близо до Македонија Москополе, грчкиот научник од влашко потекло Данаил Москополец го издава

Повеќе

ЦК „Иван Михајлов“со отворени писма до Радев и неколку странски амбасади: Црвените линии се антибугарски ултиматум што има за цел да ја затвори вратата на РС Македонија за преговори со ЕУ

//

Културен центар „Иван Михајлов“ Битола испрати отворено писмо до бугарскиот претседател Румен Радев, неколку странски амбасади, мисијата на ЕУ во РС Македонија

Повеќе

Радев: Бараме отворен дијалог со РС Македонија, луѓето од двете страни на границата се браќа со заедничка историја

//

„Бугарија очекува отворен билатерален дијалог со Република Северна Македонија, што ќе доведе до одржливи и неповратни резултати“, истакна бугарскиот претседател Румен Радев

Повеќе