СО НОРВЕШКА ПОМОШ ВО БОРБА ПРОТИВ КРИМИНАЛОТ И КОРУПЦИЈА ВО ШУМИТЕ

Заштитата на шумите како природно национално богатство е еден од приоритетите на државата во спроведувањето на…

ЌЕ СЕ НАЈДЕ ЛИ СОЛОМОНОВСКО РЕШЕНИЕ ЗА ГОЦЕ?

Има еден стар бугарски виц поврзан со споменикот на советската Црвена армија „Аљоша“ во убавиот Пловдив…

Д-Р Е. ЈУСУФОСКИ: СЕЛЕКТИВНОСТА НА ПРАВДАТА УДИРА ВРЗ ГРАЃАНИТЕ, КОИ ГИ ПЛАЌААТ ЛУКСУЗИТЕ НА ФУНКЦИОНЕРИТЕ

Во емисијата „Анализи и коментари“ на штипската ТВ Стар, потпретседателот на Граѓанско Демократска Унија, д-р Енсер…

МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ КАТАСТАР

Поминаа веќе 28 години независност, Агенцијата за катастар на недвижност, која после осамостојувањето беше Државен завод…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СУДИЈА – ДПМНЕ СЕИРЏИИ

Како одминува времето СДСМ се повеќе покажува зoшто се залагале, всушност и пазарењата им излегоа на…

АГЕНДА 35: СÈ ПОВЕЌЕ ОТВОРЕНИ ФАКУЛТЕТИ, СÈ ПОМАЛКУ ДИПЛОМИРАНИ ГРАЃАНИ

Во земјава има вкупно 125 факултети. Пред 10 години нивната бројка била 75. Тоа значи дека…

ШАРЕН ПАРЛАМЕНТ-СРЕЌНИ ГРАЃАНИ

Преживеавме една Шарена револуција – време е за шарен Парламент. „Сите се исти“- вика граѓанството од…

ЕВТИНИ ЛИКОВИ ЗА ЕВТИНИ КЛИКОВИ

Цел ден на „ѕидот фејсбуковски“ ми искача една вест за некаква српска манекенка што јадела ќотек…

И СОЛЗА Е ЗА ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА АМА СО НИЗОК ЦЕНЗУС

Во пресрет на отворањето на Изборниот законик во Собранието, „Глас за Македонија“ бара и инсистира на…

КРАЛЕВИ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА

За почеток, несебично и со задоволство, би сакал да истакнам дека сум горд и среќен што…