ЛОШОТО РАСПОЛОЖЕНИЕ ВСУШНОСТ МОЖЕ ДА ВЕ НАПРАВИ ПОПРОДУКТИВНИ

Лошите вибрации може да ви помогнат да ја зголемите вашата продуктивност – новото истражување покажа дека…

РАСТЕ БРОЈОТ НА ЗАРАЗЕНИ ОД МОРБИЛИ

Бројот на заразени од мала сипаница (морбили) во Македонија расте. Само во Дебар се искачи на…

ВО СКОПЈЕ ДОАЃААТ – ПИНГВИНИ!

После долгогодишните очекувања и најави, на пролет, следната година во скопската зоолошка градина за прв пат…

САМО 3% ОД ГРАЃАНИТЕ ГО ПРОЧИТАЛЕ ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА

Иако веќе скоро и децата имаат оформено свој став, а дебатите и препукувањата во врска со…

ИНТЕРЕСНИ ОБРОЦИ ЗА ДЕЦА

Ако вашето дете ви прави проблеми при јадењето пробајте на интересен начин да му го поттикнете…

НАПРАВЕТЕ СИ МИНИМАЛИСТИЧКИ МАНИКИР

Кога сакаме да се разликуваме од другите ние се правиме на нешто поинакво, како на пример…

ТЕСТ : ШТО ВИДОВТЕ НАЈПРВО НА СЛИКАТА?

Првото нешто кое што ќе го видите , открива што ви пречи во љубовта Како деца…

БИТ ФЕСТ: ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ „ТРИ ТОЧКИ“

Во рамките на БИТ ФЕСТ 2018, пред Домот на АРМ беше отворена изложбата на фотографии насловена…

ЕЛЕЗИ: СЕ ОГРАНИЧУВААТ ТРОШОЦИТЕ КОИ ГРАЃАНИТЕ ГИ ПЛАЌААТ ЗА БРЗИ КРЕДИТИ

8 август 2018, Скопје – Се намалуваат високите трошоци за брзите кредити. Со законски измени, кои…

СУМЕА РАХИМ: ВО СТАРО ТУРСКО ВРЕМЕ СЕ ВЕЛЕШЕ ДЕКА РУШВЕТОТ Е ГЛАВЕН, А ВО ДЕНЕШНО ВРЕМЕ ПОСТОЈАТ МНОГУ ПОЧУДНИ РАБОТИ ОД РУШВЕТ

Сумеа Рахим од Скопје е апсолвент на Медицински Факултет во Скопје. Активист на неколку невладини организаци…