ПЕТАР КОЛЕВ: НЕ СЕ ЗАТСКРИВАЈТЕ ЗАД ЕВРОПСКАТА ИДНИНА НА МАКЕДОНИЈА!

На својата официјална Facebook страна, претседателот на Граѓанско Демократската Унија, Петар Колев, објави: „Единственото убаво нешто според мене од оваа лоша идеjа на Владата за славењето низ градовите е тоа што ќе влезе некој денар во џебот на македонските пејачи и групи. Претходната Влада се „утепа“ давајќи пари за разни пастрмајлијади, пивофестови, концерти и слави […]

Повеќе

ПЕТАР КОЛЕВ: УСПЕАВМЕ ДОСТОЈНО ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ ПОЗИЦИИТЕ НА НАШАТА ЗЕМЈА НА ТРИДНЕВНАТА СЕСИЈА ОД ЕВРОПСКИТЕ КОНЗЕРВАТИВЦИ И РЕФОРМАТОРИ ВО СОФИЈА

Мислам дека успеавме достојно да ја претставиме и да ги заштитиме позициите на нашата земја на тридневната сесија на Европските конзервативци и реформатори-ЕКР. Република Македонија заслужува иднина, заслужува да го продолжи својот пат кон полноправно членство во НАТО и ЕУ. Во тој тежок и полн со предизвици пат секој еден политичар потребно е да го […]

Повеќе

Претседателот на ГДУ Петар Колев се сретна со претставници на ОБСЕ: Македонија да биде една изборна единица, со отворени листи

Претседателот на Граѓанско демократската унија Петар Колев во среда (4 април), се сретна со политичкиот советник Стефан Нунер и Димитар Спасеноски од одделот за политички прашања при мисијата на ОБСЕ во Скопје. Претседателот на ГДУ ги запозна своите соговорници со основите постулати и целите зад кои стои Граѓанско демократската унија. Особено внимание беше посветено на […]

Повеќе