Бугарските социјалисти и европратеници се против ратификацијата на Истанбулската конвенција

//

Оваа партија изјавува дека нема да ги прифати деловите од оваа конвенција во која земјите се обврзуваат да преземат мерки за промовирање на промени во општествените и културните модели на однесување на жените и мажите со цел искоренување на предрасуди, обичаи, традиции и секакви други практики засновани на стереотипните улоги за жените и мажите. Како и „социјален пол” и „вклучување и усогласување на развојните способности на учениците со наставен материјал по прашањата за нестереотипни улоги на полот”, посочуваат од БСП… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Интерпол распиша потерница за петмина осомничени за протестите во Собрание

Следна статија

Ново светско чудо во Кина: Мост долг 55 километри

Најново од Вести