ВМРО СЕ ЗАКАНУВА СО БЛОКАДИ АКО ЗАЕВ НЕ КАЖЕ ШТО ДОГОВАРА СО БУГАРИЈА

Доколку Заев јавно не излезе до вечер за да каже што точно преговара и од што…

ТВ 24: БУГАРИЈА НЕМА ДА ЈА ТРГНЕ БЛОКАДАТА ЗА МАКЕДОНИЈА

На денешниот состанок на амбасадорско ниво во Унијата, на кои се разгледуваа заклучоците кои ќе треба…

ОД УТРЕ МАКЕДОНЦИТЕ МОЖАТ ДА ВЛЕГУВААТ ВО БУГАРЈА БЕЗ PCR ТЕСТ

Државјани на земји надвор од Европската Унија нема да можат да влегуваат во Бугарија до 31…

КРЕШНИК БЕКТЕШИ: ТРГОВЦИТЕ НА МАЛО ЌЕ РАБОТАТ В НЕДЕЛА, А ЌЕ ИМА ИЗМЕНИ ЗА ТИЕ НА ГОЛЕМО

Крешник Бектеши, министерот за економија, на денешната прес-конференција, меѓудругото рече дека со законското решение кое го…

ФИЛИПЧЕ: МЕРКИТЕ ДАВААТ РЕЗУЛТАТИ, БРОЈОТ НА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ СЕ СТАБИЛИЗИРА

Мерки што Комисијата за заразни болести ги донесе даваат резултат и бројката на хоспитализации се стабилизира.…

ФРАНС ПРЕС : БОЛНИЦИТЕ НА БАЛКАНОТ ПРЕОПТОВАРЕНИ

Недоволниот број на кревети и лекари и масовниот пораст на инфекции со коронавирус ги доведоа болниците…

СЕТО ДОКТОРИ ВО МАКЕДОНИЈА МУ ДОЈДЕ РЕДОТ И НА АХМЕТИ

Државниот универзитет на Тетово му додели признание почесен „Доктор Хонорис Кауса“ на претседателот на ДУИ, Али…

БЕЌАРОВСКИ: 30 ГОДИНИ НЕ СЕ ВЛОЖУВАШЕ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ДОЈДЕ ВРЕМЕ ЗА НАПЛАТА

„Најголемиот дел од болниците во земјава ни се се уште оставени како во 60-тите. Никој не…

ВОЕНО МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ СЕ ВКЛУЧУВА ВО РАБОТАТА НА КОВИД ЦЕНТРИТЕ

Медицински персонал од Воено медицинскиот центар, составен од дванаесет лекари и дваесет медицински сестри, од денеска…

Д-Р БЕЌАРОВСКИ: СЕ ЗГОЛЕМУВААТ ОБИДИТЕ ЗА САМОУБИСТВО ЗА ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈАТА

„Состојбата во моментов е алармантна, кај голем дел од персоналот се јавија знаци, околу 20% се…