„СКРИЕНИ ЖЕЛБИ, НЕМИРНИ ПАТУВАЊА“ ОД ВЛАДИМИР ЈАНКОВСКИ Е РОМАН НА ГОДИНАТА

//

„Скриени желби, немирни патувања“ од авторот Владимир Јанковски е романот кој оваа година ја однесе наградата „Роман на годината“, книжевната награда која

Повеќе

„САМО ГЛАС“ И „МИТРЕ СТРЕЛАТА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА “/ „ТИБАМ ШТРКОТ” СЕ ДВАТА НОВИ ПРОЕКТИ ШТО ГИ ПОДГОТВУВА МНТ

/

„Митре Стрелата во земјата на чудата “/ „Тибам Штркот” и „Само глас“ се два проекти на Македонскиот народен театар што се подготвуваат

Повеќе