(ВИДЕО) ЗА СТЕВЧО МУЊА ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЈА НЕ БИЛА ПОД СРПСКА ОКУПАЦИЈА ОД 1913 ДО 1941

Тоа што српските џандари колеле, беселе и гореле живи луѓе, не можело да се спореди со…

(ФОТО) ПАЗЕТЕ СЕ ОД БУГАРСКИТЕ ЏИПОВИ ГАЗАТ ЛУЃЕ ПО УЛИЦИ

Реално џипот е германски, оти во Бугарија се’ уште не се произведуваат BMW X6-ки, но се…

(ФОТО) ОДБРАНИ ЈА МАКЕДОНИЈА ОД „ЕБАТИ КОМШИИТЕ“ И СТАНИ ЗАМЕНИК ДИРЕКТОР

На чело со господинот заменик-директор на „Македонија пат“ Самка Ибраимовски, нашата одбрана во „војната“ со „ebati…

(ФОТО) ШОН КОНЕРИ ДА ТИ БИЛ СРБИН

Цела среќа е што Бугарите уште се немаат јавено со претензии околу идентитетот на агентот 007…

ФОТО: ЕДЕН ИЗЛЕГУВА, ДРУГ ЌЕ ВЛЕГУВА, А ТРЕТИОТ…

Боки конечно успеа да ја напушти негостопримливата келија во „Шутка“. Озогласениот криминалец Душко Млекарот конечно ќе…

(ФОТО) ТАМАРА ВЕЌЕ НИКОГАШ НЕМА ДА ГИ ЗАБОРАВИ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПИТУ ГУЛИ И САНДАНСКИ

Дали после овој позерски потег на Тамара, ќе ѝ биде простена утката со химната не знаеме,…

ИСКОДОШИ ГО КОМШИЈАТА ЗА 1О ЕВРА

После да не се чудите од каде доаѓа „Еден Македонец-комита, двајца Македонци- комита и војвода, тројца…

20 ПРАВИЛА ЗА ПОСЕТА ВО МАКЕДОНСКА БОЛНИЦА

1. Не оди во македонска болница.2. Ако веќе мораш да одиш биди доктор или директор на…

(ВИДЕО) ТЕТКА КОСАРА ОД ГЕРМАНИЈА ДА ДОЈДЕ ДА ГО ОДБРАНИ ГОЦЕ ОД „КЛЕТИТЕ ТАТАРИ“

Да се потсетиме на симпатичната тетка Косара Толоманоска, која од 1971 г. живее во Германија и…

(ФОТО) БУГАРИТЕ ЌЕ САКААТ ДА ГО „ПРИСВОЈАТ“ И НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СЕВЕРЕН КИПАР

Историјата молчи дали новиот претседател на непризнаената република Северен Кипар е од бугарско потекло, но да…