(Фото) Што сакаат да ни кажат целуфанените левичари-подржувачи на ОМО Илинден Апасиев и Крмов?

Пратениците во Собранието на РС Македонија од редовите на политичката партија Левица Димитар Апасиев и неговиот партиски другар Борислав Крмов, преку социјалната

Повеќе

(Фото) Твитер заедницата избра најубав руски војник запленет од украинската војска

//

По објавувањето на разни слики од војната во Украина многумина беа разбирливо загрижени. Покрај експлицитната содржина на многу од снимките, сепак дел

Повеќе

Децата од саботно-неделното училиште „Здравеј“ правеа мартинки по повод 1 март

///

Во просториите на Бугарскиот културно-информативен центар во петокот се одржа работилница за изработка на мартеници (мартинки) по повод денот на Баба Марта

Повеќе

Гоце

/

О, Левски! … но как си честит ти, че с време загина Потайно живя – прославен умря, Ти – БОГ! – на

Повеќе

(Фото) Отворањето на споменикот на полковникот Константин Каварналиев кај Дојран во 1917 г.

/

Фотографија од отворањето на споменикот на херојот од Втората балканска војна полковник Константин Каварналиев (1866-1913) во 1917 г. Полковникот Каварналиев, кој посмртно

Повеќе