(Фото) Одбележуваме 94 години од убиството на Михаил Гаврилов и Христо Михајлов- татко и брат на последниот лидер на ВМРО Иван Михајлов

///

На 31 октомври 1927 г. во градот Штип, од српските власти се убиени Михаил Гаврилов (1862-1927)- татко на Иван Михајлов и Христо

Повеќе

(Галерија) Седум невладини организации и една политичка партија на Бугари од РС Македонија во историска посета на Софија

//

Погледнете ја галеријата од историската посета на група македонски Бугари во Софија и нивните средби со државниот и политички врв на Бугарија.

Повеќе