ПРИЈАТЕЛКЕ, НЕКОЈА НИ ГО „ЈАВА“ МАЖ ТИ

Две другарки излегуваат на кафе. А едната загрижена оф леле мајко, чиниш на силиконите од цицките им поминал рокот па итно треба да оди на операција. Арно ама ситуацијата е толку многу комплицирана што силиконите на најверните другарки е последната дупка на дувалото што би требало да ги вознемири. Седнува Мара во кафичиот и со […]

Повеќе

ПРАВДА ЗА ШВАЛЕРКИТЕ!

Отварам низ Facebook и се чудам… Се домаќинки бе, која слики како месела, која како правела благо, која како чистела и со што чистела, па совети еден куп како се мете по дома, како деца се гледаат и на крај како мажи се чуваат… Врти, врти и оп анинимна објава „ Мојот маж ме изневерува. […]

Повеќе

ЗА ЖЕНАТА ШТО ДОЈДЕ ВО ЖИВОТОТ НА МОЈОТ СОПРУГ

Страст, магија силно срцебиење…Еден ден, два, месец, година… Потоа клекнување на колена, па прстени, па колнење во вечна љубов и како за крај удирање на печатот во матично за сигурна потврда на љубовта на двајцата млади… Сѐ така розово… Па деца, па работа , па има, па нема… Па пак нема , па притисок… Ај […]

Повеќе

ЖЕНО, ДЕВОЈКО ТИ СИ СЕКОГАШ ПОВЕЌЕ!

Иако родени како послаб пол и секој една од нас нежна на свој начин, вредиме многу повеќе отколку што мислиме самите.Родени за поддршка, најдобар пријател, родени за љубов,искреност и внимание.Заради нас жените и војни се воделе, планини се поместувале, мориња се препливувале за да ни се докаже колку сме сакани, но искрено смислата на зборот […]

Повеќе

ВОЗДУХ

Како трошките од масата, толку ми се битни остатоците од таа клише љубов… изговорена некаде во воздухот. Никој не може да ме сака повеќе од мене. Се или ништо! Не сакам нешто што се состои само од воздух… сепак, тоа и онака го дишам секојдневно. Некогаш и премногу затоа што никогаш не е доволно. И […]

Повеќе

КОЈ ПРВ ЌЕ ГО ФРЛИ КАМЕНОТ?!

Што е правилното? што е точното? Што е вистинското? Што е моралното? Каде се неговите граници? Дали воопшто постојат? И ако постојат има ли отстапки,компромис?! Дали тежината на проблемот, ситуцијата, околностите ни носат оправдувања за постапките, дејствувањата на нас луѓето?! А можеби се работи за судбина?! Дали дисбалансот,неурамнотеженоста е во тоа што со различни очи […]

Повеќе

КОИ СЕ 7-ТЕ ВИДОВИ НА ЉУБОВ СПОРЕД ПСИХОЛОЗИТЕ?

Никој не може да даде точно објаснување за она што е љубов. Во 80-тите години на минатиот век американскиот психолог Роберт Сторнберг развива теорија за љубовта, која вклучува емоционална блискост, страст и посветеност. Понатаму тој теоријата ја развива и поставува 7 типови на љубов. Оваа типологија ќе ви помогне да одредите во каква врска сте […]

Повеќе

МАЖИТЕ ЛАЖАТ ПОВЕЌЕ, НО ЖЕНИТЕ ЛАЖАТ ПОДОБРО

И во тоа се жените подобри Ајде нема што да се лажеме, мажите лажат повеќе, но за помали и неважни нешта, за да не го повредат егото на жената или едноставно, за да избегнат скандали за глупости. А, жените? Лажат поретко, но многу подобро и во многу потешки ситуации. Замислете за што се жените ги […]

Повеќе

НА КРАЈ СЕКОЈ МАЖ ЖАЛИ, ШТО ЈА ИЗГУБИЛ ЖЕНАТА ШТО ГО ЧЕКАЛА…

Мило момче, добрата жена е повеќе од совршена инвестиција. Не верувај во Холивуд дека жената која е вљубена во тебе ќе остане верна засекогаш, дека ќе чека и ќе чека, се додека ти конечно не одлучиш што навистина сакаш од животот. Звучи неверојатно, нели? Да, но тоа се случува само во филмовите. Реалноста е поинаква. […]

Повеќе

6 ПРИЧИНИ ЗОШТО ДА ИЗЛЕГУВАТЕ СО ПОМЛАД МАЖ

Прочитајте ги овие 6 добри причини кои апсолутно го заслужуваат вашето внимание, зошто да излегувате со помлади момчиња од вас: 1. Сексот е пострастен Младите мажи се по енергични, побрзо се возбудуваат и секогаш сакаат страстен секс. Што има подобро од тоа … 2. Се трудат 100 пати повеќе за да ве импресионираат Ова е […]

Повеќе