(Видео)Необјавени досега документи го потврдуваат бугарскиот карактер на Илинденското востание

///

Досега необјавени документи и фотографии поврзани со Илинденското востание ќе ги растурат митовите поврзани со него.Ексклузивно екипа на БГНЕС прва успеа да

Повеќе

(Видео) Целиот говор на потпретседателката на Бугарија Илијана Јотова по повод годишнината од Илинденското востание

/

Проследете го целиот говор на потпретседателката на Р. Бугарија, г-ѓа Илијана Јотова, пред споменикот на Гоце Делчев, во месноста Попови ливади, во

Повеќе

Симеонов: По темата за Македонија во бугарското општество постои консензус и тоа е надвор од дебата

///

„По темата за Македонија во бугарското општество постои консензус и тоа е надвор од дебата. Речиси едногласно е мислењето на бугарското општество

Повеќе

ВИДЕО: Експлозија во Германија, прогласена „екстремна опасност“, луѓето да не излегуваат надвор

//

Според светските медиуми, сведоците изјавиле дека виделе чад, а германската агенција за цивилна заштита прогласила тревога за „екстремна опасност“. Според порталот „Билд“

Повеќе