(Видео) Проф. Кирил Топалов: Не можам да прифатам дека мојот дедо кој се борел за Македонија и Бугарија не бил Бугарин

///

„Јас не можам да прифатам дека мојот дедо, кој учествувал во борбите за црковна независност, во Илинденското востание, во Балканските војни и

Повеќе

(Видео) Бугарите во РСМ гласаат и не очекуваат промена на бугарската политика кон Македонија

///

Луѓето со бугарско државјанство што живеат во РС Македонија гласаат во бугарската амбасада во Скопје, јавува бугарската агенција БГНЕС. Гласањето се одвива

Повеќе

(Видео) Весела Чернева: Бугарија го држи клучот за евроинтеграцијата на РС Македонија и Албанија

///

„Во однос на бугарската надворешна политика, големото нерешено прашање продолжува да биде проширувањето на ЕУ со Албанија и РС Македонија. Бугарија го

Повеќе

(Видео)„Бугарските патриоти“ поддржаа декларација на група бугарски научници за РС Македонија

///

Коалицијата „Бугарските патриоти“ (ВМРО-БНД НФСБ и Волја) е првата политичка формација во Бугарија, што ја поддржа декларацијата на група познати бугарски научници

Повеќе