Симеонов: По темата за Македонија во бугарското општество постои консензус и тоа е надвор од дебата

///

„По темата за Македонија во бугарското општество постои консензус и тоа е надвор од дебата. Речиси едногласно е мислењето на бугарското општество

Повеќе

ВИДЕО: Експлозија во Германија, прогласена „екстремна опасност“, луѓето да не излегуваат надвор

//

Според светските медиуми, сведоците изјавиле дека виделе чад, а германската агенција за цивилна заштита прогласила тревога за „екстремна опасност“. Според порталот „Билд“

Повеќе

(Видео) Проф. Кирил Топалов: Не можам да прифатам дека мојот дедо кој се борел за Македонија и Бугарија не бил Бугарин

///

„Јас не можам да прифатам дека мојот дедо, кој учествувал во борбите за црковна независност, во Илинденското востание, во Балканските војни и

Повеќе