(Видео) Еве како работи пропутинската фејк пропаганда на социјалната мрежа Facebook

///

Бугарската забавна емисија „Господари на етерот“, што се емитува online, објави видео, како функционираат проруските ботови во Бугарија. За помалку од 10

Повеќе

(Видео) Колев: Македонското општество треба да разбере дека Бугарите во РС Македонија и институциите во Бугарија се обединети

///

За прв пат бугарска делегација на толку високо ниво учествува на настан организиран од бугарски организации во Република Северна Македонија. Ова во

Повеќе

(Видео)Даути: За жал Македонија не стана Швајцарија на Балканот, туку едно чудовиште, од кое дејците на ВМРО би се срамеле

///

„За жал Македонија не стана Швајцарија на Балканот туку едно чудовиште, од кое дејците на историското ВМРО би се срамеле“, ова го

Повеќе

(Видео) Нешков: Зближувањето меѓу Бугарија и РС Македонија е неизбежно, но не со оваа немакедонска елита во Скопје

///

„Бугарија и Северна Македонија ќе имаат добрососедски односи. Зближувањето е неизбежно. Но, не со оваа немакедонска политичка елита во соседна Македонија. Затоа

Повеќе

(Видео) Перев: Бугарската политичка елита покажа единство, Петков дојстојно ја заштити бугарската кауза

///

„Во Битола и Охрид, многу луѓе срдечно ги пречекаа Петков, Јотова и целата бугарска делегација. Многу луѓе го поздравија присуството на бугарскиот

Повеќе

(Видео) Даути: Титова Југославија протерала 300.000 Албанци од СР Македонија и Косово во Турција

///

„Состојбата на Албанците во времето на титова Југославија е исполнета со периоди на подеми и падови но во повеќето случаи нивната состојба

Повеќе

ФОТО+ВИДЕО: Украинската војска влезе во Буча, сцените се ужасни, полураспаднати тела на цивили лежат на улиците

//

Советникот на украинскиот министер за надворешни работи Антон Герашченко објави видео од разурнатиот град Буча, што вчера беше ослободен од руска окупација. – Буча пред

Повеќе