ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ ГИ ДОДЕЛИ СЕРТИФИКАТИТЕ НА УЧЕСНИЦИТЕ НА ДЕВЕТТАТА ШКОЛА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ

//

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, вчеравечер во Струга ги додели сертификатите на учесниците на Школата за млади лидери, што на

Повеќе

НЕМА МЕСТО ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „ЈОРДАН ХАЏИКОНСТАНТИНОВ-ЏИНОТ“ НА ОТВОРЕНАТА СЕДНИЦА НА КОЈА СЕ ОДЛУЧУВАЛО ЗА УЧИЛИШТЕТО

//

До нашата редакција стигна информација дека представници на родителите на ученици од ООУ „Јордан Хаџиконстантинов-Џинот“ не биле допуштени до отворената седница на

Повеќе

СДСМ: МАКЕДОНСКАТА ИДНИНА Е НАД МЕЃУПАРТИСКИТЕ ПОЛЕМИКИ, ВМРО-ДПМНЕ ДА ПОКАЖЕ ДЕКА НАВИСТИНА Е ЗА ЕУ И НАТО

//

Сите политички партии, а пред се ВМРО-ДПМНЕ мора да покажат одгворност за историскиот момент и иднината на државата и нејзините граѓани да

Повеќе

ПОТПИШАНА СПОГОДБА ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТАТА НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО ОСНОВНО И СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

//

Министерот за образовани и наука, Арбер Адеми и претседателот на Самостојниот Синдикат за образование, наука и култура (СОНК), Јаким Неделков, во присуство

Повеќе