ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ПРИМИ ВО ПОСЕТА ДВАЕСЕТИНА МЛАДИ ЛУЃЕ ОД ПОВЕЌЕ ЗЕМЈИ ОД РЕГИОНОТ ПО ПОВОД АВСТРИСКОТО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО СО ЕВРОПСКАТА УНИЈА

//

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од амбасадорката на Република Австрија во Република Македонија, Ренате Коблер, во свечената сала

Повеќе

П.КОЛЕВ: ПАТНИ ТРОШОЦИ ЗА ЕВРОПСКА МАКЕДОНИЈА И ЗА ИМЕТО ШТО НЕ ГО ДАВАМЕ

//

Претседателот на партијата Граѓанско Демократска Унија-ГДУ, Петар Колев на својата страна објави една интересна математичка пресметка поврзана со патните трошоци на пратениците.

Повеќе

Д. ТАЛЕСКИ: ПО ПОТПИШУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА ТРГОВСКАТА РАЗМЕНА МЕЃУ ДВЕТЕ ЗЕМЈИ СЕ ПОКАЧИ ЗА 12 %

//

Претставникот на Владата на Република Македонија Дане Талески, кој беше дел од говорниците на конференцијата „Македонски перспективи-Како во Европа?“ истакна дека по

Повеќе

A. МУСЛИУ: ОБВРСКИТЕ ОД ЕУ ТРЕБА ДА НИ ГО ОЛЕСНАТ ЖИВОТОТ, А НЕ ДА НИ ГО ОТЕЖНАТ

//

Аналитичарот Алберт Муслиу во своето обраќане на конференцијата „Македонски перспективи-Како во Европа?“ изјави дека потребните реформи што треба да бидат спроведени за

Повеќе

ТЕНДЕРСКАТА ПОСТАПКА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПАТОТ ВО ДОЛНО ЛИСИЧЕ Е ВО ТЕК

//

Општина Аеродром информира дека веќе се обезбедени средства за целосна реконструкција на патот во Долно Лисиче, според високи меѓународни стандарди. Општината е

Повеќе

НЕВЛАДИНИТЕ ЦИВИЛ И МЦМС СО ГОЛЕМА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЈА НАСЛОВЕНА: МАКЕДОНСКИ ПЕРСПЕКТИВИ-КАКО ДО ЕВРОПА

//

Во хотелот Континентал денеска се одржа голема конференција насловена „Македонски перспективи – Како до Европа?“, организирана од Цивил и Македонски центар за

Повеќе

ВИЦЕПРЕМИЕРОТ АНЃУШЕВ И МИНИСТЕРОТ МАНЧЕВСКИ ВО ВИЕНА НА СРЕДБА НА МИНИСТРИ ЗА ЕКОНОМИЈА ОД БЕРЛИНСКИОТ ПРОЦЕС

//

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски учествуваа на

Повеќе