ПРЕД ПРЕСУДАТА ЗА ЕЛ ЧАПО ОБВИНИТЕЛИТЕ БАРААТ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ПЛУС КАЗНА ОД УШТЕ 30 ГОДИНИ

//

Американските државни обвинители побараа доживотна казна за мексиканскиот наркобос Хоакин Гусман, попознат како Ел Чапо, кој беше прогласен за виновен во февруари

Повеќе

СВЕТСКИ ЕВРЕЈСКИ КОНГРЕС: ОБРАЗОВАНИЕТО ЗА ХОЛОКАУСТОТ ВО АМЕРИКАНСКИТЕ УЧИЛИШТА ДА БИДЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО

//

Светскиот еврејски конгрес (СЕК) бара од американските законодавци да го направат задолжително образованието за Холокаустот во сите училишта, наведувајќи ги статистиките од

Повеќе