Туск го поддржа приоритетот на Бугарското претседателство за проширување на ЕУ кон Балканот

//

Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, вчера во Бугарија на церемонијата по повод бугарското претседавање со ЕУ, испрати порака дека земјите од

Повеќе

Истражување: Младите во Хрватска не се сигурни дали се повеќе Балканци или Европејци

//

Младите луѓе во Хрватска би сакале да бидат Европејци, но често се сметаат за Балканци, односно имаат сложени „локални” идентитети, покажаа резултатите

Повеќе