Cinque Terre или пет прекрасни села

/

Cinque Terre  е името за петте села  Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiorе. Cinque Terre е еднo од најубавите медитерански крајбрежни подрачја во Италија.

Интересен е фактот дека до деветнаесеттиот век Monterosso al Mare, Vernazza, Cornelija, Manarola и Riomaggiore биле достапни само со брод од морето или со магаре по стрмните падини низ планините.

Со прошетка низ овие села ќе можете да уживате во прилично малите куќички во розова, сина и окер боја, кои се спуштаат сосема до брегот преку падините и карпите. Најдобро од сè е тоа што  во Cinque Terre нема автомобили во ниту едно од селата. Уживајте во видеото:Претходна статија

Полнети компири со урда

Следна статија

Причини за појавата на желба за секс со поранешниот партнер

Најново од Магазин