ДОМАШНА КРЕМА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО ПАСТА ЗА ЗАБИ

Магазин Убавина&Здравје

Во следните неколку редови ќе најдете рецепт за домашна крема за депилирање што ќе ве спаси од непријатните влакна. Дали сте заинтригирани? Може да ви прозвучи чудно но пастата за заби е една од состојките на кремата што можете сами да си ја направите. Резултатите се загарантирани и ефикасни, а постапката е сосема безбедна. Нема да добиете алергија или иритација.

За оваа крема ви се потребни само две лажици крем за лице и лажица паста за заби. Откако ќе добиете хомогена смеса, можете да ја примените каде што имате вишок влакна. Оставете ја смесата да дејствува најмалку 20 минути. Потоа, едноставно отстранете ја мешавината од вашата кожа и влакната ќе исчезнат.