ДВЕ ЕДНОСТАВНИ РЕЦЕПТИ СО ЦВЕКЛО ЗА ДЕТОКСИКАЦИЈА НА ЦРНИОТ ДРОБ И ЗАПИРАЊЕ НА ШИРЕЊЕТО НА ТУМОРНИТЕ КЛЕТКИ

Сок од цвекло за спречување ширењето на туморот

Состојки што ви се потребни:

3 парчиња цвекло
2 јаболка
1 чешне лук
мал ѓумбир
2 стебленца од целер

Подготовка:

Сè што треба да направите е добро да ги измиете состојките и да ги смелите. Ставете ја смесата во тегла или чаша и консумирајте ја еднаш дневно.

Сок од цвекло за детоксикација на црниот дроб

Состојки што ви се потребни:

1 морков
1 јаболко
1 глава цвекло
1 чаша вода (со малку мраз)

Подготовка:

Измешајте ги убаво состојките додека не добиете хомогена мешавина. Пијте ја смесата еднаш дневно.