|

Џафери потврди, избори на 17-ти октомври, ќе ги распише следната недела

На 6. август претседателот на Собранието Талат Џафери ќе ги распише изборите.

Ова тој го кажа на брифингот со новинарите откако претходно беше познато дека партиите се договорија и ги усогласија ставовите изборите да се одржат на 17. октомври.

Со ова се обезбедуваат законските обврски за обезбедување на термин со кој градоначалниците нема да го надминат законски утврдениот мандат од 4 години, кажа Џафери.

Избори на 17. октомври ќе има и во Косово.

Извор: zoom.mkСлични Објави