ДЗС: Од Македонија во 2016 година се отселиле 440 државјани

//

Само 440 граѓани се отселиле од земјава во првата половина на 2016-та, покажуваат официјалните податоци од Државниот завод за статистика објавени во јуни лани. Компаративно со претходните неколку години, трендот на иселување бележи пад, односно ако 2016-та имало 440, во 2015-та тој број бил 767, во 2014 година 740, во 2014 година 945 лица, а во 2012 година земјата ја напуштиле 1.330 лица… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Кутињо веќе го избрал својот број во Барселона!?

Следна статија

Кој владее со Иран?

Најново од Вести