ЕВЕ КАКО СЕ „ФРИЗИРААТ“ ЗБОРОВИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПРЕРОДБЕНИЦИ, ВО СЛУЧАЈОТ НА ДИМИТАР МИЛАДИНОВ

//

Еве како на социјалните мрежи се „фризира“ македонската историја. Како се „преработуваат“ заветните зборови на македонските преродбеници…

Најверојатно и ова е бугарски фалсификат нели…Автор на книгата “Братя Константин и Димитър Миладинови” од којашто е земен овој скриншот е Иван Хаџов од Струга. Издадена е во Софија во 1944 г. Секој што сака да ја прочита може да ја најде на следниот линк од Библиотека Струмски.

Претходна статија

ПРИТВОР ЗА УАПСЕНИТЕ ВО ПОЛИЦИСКАТА АКЦИЈА НА МВР И АМЕРИКАНСКАТА ДЕА

Следна статија

ЌЕ СЕ ОГРАНИЧАТ ЦЕНИТЕ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ПАЦИЕНТИ СО КОРОНАВИРУС ВО ПРИВАТНИТЕ БОЛНИЦИ

Најново од Вести