Европратениците гласаа „ЗА“ Бугарија и Романија да влезат во Шенген зоната

/

Европскиот парламент денеска усвои извештај со кој се препорачува прием на Бугарија и Романија во шенген зоната. Вкупно 505 европски пратеници гласале „за“ додека против биле 134 а воздржано гласале 54, се наведнува во соопштението од Европскиот парламент.

Во него е наведено дека Хрватска ги исполнува условите за влез во шенген зоната, но според резолуцијата на ЕП , се бара од Загреб да ги отстрани недостатоците во обуката на персоналот на границата како и „да инсистира на темелна проценка на почитувањето на основните права“.Извор: zoom.mk

Претходна статија

Цените на храната почнаа да паѓаат на светско ниво

Следна статија

ВМРО-ДПМНЕ предлага 15 мерки за спречување на ширењето на Делта-сојот

Најново од Вести