ФОКУС: СЕМЕЈСТВОТО НА НИКОЛА САЗДОВСКИ САЗДО БАРА 10 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ОШТЕТА

Семејството на Никола Саздовски ќе бара оштета од 10 милиони денари од двајцата обвинети на кои им се суди за неговата смрт.

„По извршеното вештачење на вешто лице, невропсихијатар, на петчленото семејство Саздовски кои живеат во семејна заедница, согласно член 57 и 112 од Законот за кривична постапка поднесено е оштетно побарување од 5 милиони денари од првиобвинетиот и 5 милиони денари од второбвинетиот. Овие суми се согласно просечните износи досудени за нематеријална штета за смрт на блиско лице според член 190 од Закон за облигации“, изјави за МКД.мк бранителот на семејството Саздовски Ванчо Шехтански. (Целиот напис прочитајте го овде)