FT: Ако Европа не ги интегрира земјите од Западен Балкан…

//

Европа во никој случај не смее да се откаже од приклучувањето на земјите од Западен Балкан кон Европската унија. Ова се вели во анализата на британското издание Financial Times. По долга пауза Европската унија е подготвена повторно да дебатира за проширување на своите граници “, пишува весникот и потсетува дека” уште минатата година, претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер ветил јасна перспектива за членство во ЕУ на 6-те држави од Западен Балкан “.” По претставувањето на стратегијата за Западен Балкан, ако ЕУ очекува тие да ги исполнат сите услови за пристапување тогаш тие ќе имаат потреба од повеќе време “.” Но, Европа нема право да се откажува од своите намери, бидејќи Русија и Турција ќе го заземат нејзиното место ” предупредува британското издание.Претходна статија

Кутињо: Ова за мене е посебен момент

Следна статија

Марк Твен: Живеј така, сеедно Рајот е на земјата

Најново од Вести