|

Годишно обраќање на претседателот Пендаровски во Собранието

Претседателот на државата, Стево Пендаровски, денеска точно напладне ќе се обрати пред пратениците во Собранието.

Пендаровски, како што веќе е најавено, ќе го одржи своето традиционално годишно обраќање пред пратениците во рамките на 56 собраниска седница.

Претседателот, како што е вообичаено, ќе говори за актуелните случувања изминатиот период и за очекувањата во текот на следната година.

Според најавите, се очекува годишното обраќање на Пендаровски да го проследат претставници на Владата, разни институции и меѓународната заедница.

Инаку, оваа седница завршува со обраќањето на шефот на државата и не е дозволена расправа, па политичките партии своите коментари за говорот ги даваат по седницата во прес-центарот на Собранието.

Извор: temite.mk

Слични Објави