| |

ГОШЕВА: ПОСТОЈАТ ПРОТИВУСТАВНИ ЕЛЕМЕНТИ ОКОЛУ РЕФЕРЕНДУМОТ

Уставната судијка, Елена Гошева рече дека има услови судот да поведе постапка за оценување на уставноста на одлуката и да се донесе временска мерка за стопирање на активностите поврзани со референдумот. Како свои аргументи таа наведе неколку спорни елементи кои според неа се противуставни, меѓу кои дека прашањето е збунувачко, дека не може да се распише консултативен референдум за стапување во воени сојузи, дека граѓаните не може да се одлучат, на пример ДА за НАТО, НЕ за ЕУ, однодсно прашањето ниди можност за 8 можни одговори.

Извор: AlsantM

Слични Објави