ИЗЛОЖБА „ЖЕНИТЕ И ФОТОГРАФИЈАТА“ ВО КУМАНОВО

Во Изложбениот салон на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово во петок со почеток во 19:30 часот ќе биде отворена традиционалната изложба на фотографии насловена „Жените и фотографијата“.

Изложбата е во организација на Фото клубот„ Куманово“, а пред јавноста ќе бидат изложени фотографии на 37 авторки од цела Македонија.

Објективот на жената фотограф е различен од објективот на маж фотограф, авторката на фотографијата има сосема поинаква перцепција за динамиката на објектите кои се опфатени со кадарот од апаратот.

Различноста на перцепцијата се одликува и во квалитетот на фотографијата и во тематиката, објектот на фотографирање и техниката. Авторката преку фотографијата произведува цел свет од доживувања и пресеци на реалноста и светот каде што припаѓа.Изложбата ќе биде поставена до 19. мартПретходна статија

МЕЃУНАРОДНА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ОБНОВА НА ХЕРАКЛЕЈА ВО БИТОЛА

Следна статија

ИЗЛОЖБА „ЦРТАМ ЗА МОЈАТА МАЈКА“ ВО ДЕТСКИОТ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР „КАРПОШ“

Најново од Култура