|

Јамајка се подготвува за удар на страшен ураган, се очекува жестоко невреме

Премиерот на Јамајка ги повика жителите да се придржуваат до наредбите за евакуација додека ураганот Берил се приближува до карипската земја


Центарот на бурата се очекува да помине јужно од Јамајка, но многу блиску до островот, попладнево по локално време, носејќи ветрови со урагански сили и опасни бранови на бура.

„Ги повикуваме сите Јамајканци да се придржуваат до известувањата за евакуација доколку и кога ќе бидат издадени“, рече премиерот Ендрју Холнс во видео пораката.

Тој, исто така, ги советуваше луѓето кои живеат во ниските области да се преселат на повисоки места или засолништа, дури и ако моментално не се под наредба за евакуација.

„Ова ги вклучува жителите на областите кои се „историски склони кон поплави и лизгање на кал или ако живеете на бреговите на река или поток“, рече Холнс.

Слични Објави