ЈПКД МАВРОВО: ЗЕМЈОТРЕСОТ ЈА ЗАМАТИ ВОДАТА, НЕМОЈТЕ ДА ЈА ПИЕТЕ!

Македонија утрово беше будна по силниот земјотрес кој беше почувствуван во регионот на Маврово, неколку минути пред 5 часот.

loading...

Поради земјотресот, надлежните органи од Маврово не препорачуваат водата од чешмите да се пие, поради нејзина заматеност.

„Поради земјотресот кој епицентар беше во Мавровскиот регион, дојде до заматувње на водата за пиење во водоснабдителните мрежи. Ви препорачуваме извесен период додека потресите не се смират, водата директно од вашите чешми да не ја пиете“, велат од ЈПКД Маврово.


loading...