|

КАЗНЕТИ 673 ЛИЦА ЗА НЕНОСЕЊЕ НА ЗАШТИТНИ МАСКИ

Во текот на изминатите 24 часа на територија на целата држава, по однос на уредбата за носење на лична заштита на лицето констатирани се вкупно 673 прекршоци од страна на МВР.

На територијата на државата, според евидентираните податоци, на 91 лица им се издадени решенија за изолација, а 78 лица потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициските службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што не се евидентирани лица кои не ги почитувале мерките за изолација и самоизолација.

„Министерството за внатрешни работи и понатаму ги презема неопходните мерки и активности кои се однесуваат на почитување на мерките на Владата, а се насочени кон справување со пандемијата од коронавирусот“, напиша министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев на ФејсбукСлични Објави