|

Кина и Саудиска Арабија потпишаа договор за размена на валути

Народната банка на Кина (PBoC) и Централната банка на Саудиска Арабија потпишаа договор за размена на валути, објави Народната банка на Кина.

Договорот за размена на валути ќе важи три години и може да биде продолжен со заедничка согласност, пренесува „Ројтерс“.

„Воспоставувањето билатерален аранжман за размена на валути меѓу Кина и Саудиска Арабија ќе помогне да се зајакне финансиската соработка меѓу двете земји, да се прошири употребата на локалните валути и да се промовираат трговијата и инвестициите“, се вели во соопштението на PBoC

Слични Објави