КИНА ПОДГОТВУВА КРУЗЕРИ ЗА СМЕСТУВАЊЕ НА ЛЕКАРИ

//

Кинеските власти ќе обезбедат сместување на седум крузери за здравствените работници во градот Вухан, кој е епицентар на епидемијата на коронавирусот. Десетици илјади здравствени работници се донесени во провинцијата Хубеи и градот Вухан од сите делови на Кина, со цел да се помогне во спречување на вирусот и лекување на заразените. Првиот брод „Блу вејл“ пристигна во Вухан од Јичанг преку реката Јангце. Седумте бродови имаат вкупно 1.469 кревети. Овие бродови обично се користат за пловење низ реката Јангце во областа позната како „Три клисури“. Се очекува здравствените работници на бродовите да имаат добри услови за престој, за да можат да се одморат.

Претходна статија

ВЕЛЕС ОДАМНА НИКОЈ НЕ ГО ОСВОИЛ, ЌЕ УСПЕЕ ЛИ ВАРДАР ДА ЈА ПРЕКИНЕ СЕРИЈАТА НА БОРЕЦ?

Следна статија

ЗА 24 ЧАСА, ДВАЈЦА ПОЧИНАТИ ОД КОРОНАВИРУС ВО ИТАЛИЈА

Најново од Вести