| |

ЉУПЧО РИСТОВСКИ : ДОГОВОРОТ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО АСИМИЛАЦИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

Љупчо Ристовски во своето гостување во Отворено студио  на Алфа телевизија изјави дека Преспанскиот договор е лош и погубен за Македонците. По неговото изгласување и спроведување , Македонците ќе паднат на ниво на Ромите и Власите, и иако се мнозинство ќе бидат  народ без своја национална држава. Турците ја имаат Турција, Албанците, Албанија, Србите ја имаат Србија а Македонците ќе останат без своја држава што ќе доведе до зголемување на националните апетити на лешинарите од соседството кои користејќи ја ситуацијата на држава без народ ќе нападнат со својата пропаганда се со цел да го асимилираат македонскиот народ.Слични Објави