| |

МАНЧЕВСКИ: КОНЕЧНО ЌЕ БИДЕ РЕШЕН ПРОБЛЕМОТ СО ВРАБОТЕНИТЕ СПОРЕД РАМКОВНИОТ ДОГОВОР

Во новото министерство за политички систем  не се предвидени нови вработувања, туку ќе има преземања од владиниот Секретаријат за Рамковен договор,  а конечно ќе биде решен проблемот со вработените според тој договор, изјави денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски.

Според Манчевски,   завршени се постапките за ангажман на дел од вработените според Рамковниот допговор кои не беа распоредени на работни мести,  а во најскоро време тоа ќе се направи и со другите откако завршија претседателските избори и нема законски ограничувања. (Повеќе)Слични Објави