МНР НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА ЈА ПОЗДРАВИ ПОКАНАТА НА НАТО ЗА МАКЕДОНИЈА

Вести Истакнато Македонија

Ја поздравуваме одлуката од самитот  на НАТО за почнување разговори со Република Македонија за приклучување кон Алијансата –  се посочува во соопштението на бугарското МНР.

Во соопштението се вели уште дека Бугарија ќе продолжи да ја дава неопходната поддршка во духот на Договор за пријателство, добрососедство и соработка, што беше потпишан во 2017 година. ,

„Поканата кон Република Македонија е јасна потврда дека политиката на „отворени врати” на Алијансата останува актуелна и придонесува за сигурноста и стабилноста во евроатлантскиот простор“, се кажува во соопштението на МНР на Република Бугарија.