Могерини: 2018 година ќе биде клучна за Балканот

Високата претставничка за надворешна политика и безбедност во Европската унија Федерика Могерини, истакна синоќа дека 2018 година ќе биде клучна година за Балканот со цел евопската интеграција и реформите да се направат неповратни. Таа на нејзиниот блог наведе 12 посебни моменти кои ја обележале нејзината 2017 година, кои, посочи Могерини, сака да ги понесе со себе и во Новата година… (Прочитајте го целиот текст овде)