Најголемата тага во животот на човекот е зависта- Буда

/

Најголемото безумие во животот на човекот е лагата.

Најголем непријател во животот на човекот е самиот тој.

Најголемата тага во животот на човекот е зависта.

Најголемата грешка во животот на една личност е да се изгуби себеси.

Најголемата грешка во животот на човекот е неблагодарноста.

Најголемата загуба во човечкиот живот е губењето на надежта.

Најголемата предност во човечкиот живот е здравјето и интелигенцијата.Најголемиот подарок во животот на човекот е великодушноста.

Најголемиот недостаток во животот на едно лице е недоразбирањето.

Најголемата утеха во животот на една личност е добрата работа.

Најтажната работа во животот на човекот е да го казни своето достоинство.

Најдостојно за восхит во животот на една личност е да стане откако ќе падне.

Претходна статија

Диетални солени мафини

Следна статија

Пилинг од кафе за отстранување на целулитот

Најново од Магазин