Најубавите цитати за љубовта

/
  1. „Љубовта е пријателство кое ја компонира најубавата музика.“ – Џозеф Кемпбел
  2. „Што е пекол? Јас тврдам дека е страдањето заради неможноста да се сака.“ – Фјодор Достоевски
  3. „Подобро е да си изгубил и да си љубел отколку никогаш да не си љубел“. – Хемингвеј
  4. „Љубовта е создадена од една душа која живее во две тела“. – Аристотел
  5. „Го пронајдов совршениот парадокс – ако сакаш сè додека не те заболи, нема да почувствуваш повеќе болка, туку само повеќе љубов“. – Мајка Тереза
  6. „Никогаш не бев луд, освен во моментите кога го отворив срцето“. -Едгар Алан По
  7. „За љубовта може да се каже исто што и за уметноста: оној што умее да го сака само она што е големо и бескрајно, посиромашен е од оној што и ситницата го восхитува“. -Херман Хесе
  8. „Биди и достоен на љубовта ако сакаш да бидеш љубен“. -Гете
  9. „Ако викаш сите ќе те слушнат. Ако шепотиш ќе те слушне само оној што е близу до тебе, но ако молчиш ќе те слушне само тој што те љуби“. -Махатма Ганди
  10. „Од допирот на љубовта секој станува поет.“ – ПлатонПретходна статија

Виена каква што не сте ја виделе! (ВИДЕО)

Следна статија

Пилешки џигерчиња со печурки

Најново од Љубовни приказни