НАПРАВЕТЕ ГО ОВА И ЌЕ ИМАТЕ УРНЕБЕСЕН ОРГАЗАМ

/

Секоја жена сака да доживее силен оргазам за време на сексот. Научниците дадоа доста интересен совет за тоа што треба да направите за да си гарантирате одлична кулминација. Пред секс едноставно треба да го издувате вашиот нос.

Психологот Филип Ходсон дека чувството за мирис е исклучително клучно за време на сексот. Чистиот нос полесно го „фаќа“ мирисот на телото на партнерот и хормоните што тоа ги лачи. Токму тие хормони влијаат на возбудата кај жената.

“Истражувањето покажува дека затнатиот нос ја прави возбудата потешка и така шансите за оргазам се намалуваат. Затоа дувањето на носот може да биде корисна стратегија. Факт е дека здравите жени прават поубав секс и полесно стигнуваат до пријатната кулминација “, прецизира Ходсон. 

Претходна статија

НАЈИНТЕРЕСНИТЕ МИТОВИ И ЛЕГЕНДИ ЗА СОНИШТАТА

Следна статија

ПОХОВАНО СИРЕЊЕ СО ПИВО

Најново од Љубовни приказни