|

Неформална видео конференција на министрите за економија и финансии на ЕУ

Министрите за економија и финансии на Европската унија денеска ќе разменат мислења за имплементацијата на Фондот за обновување и отпорност. Тие ќе разговараат за предлозите на Европската комисија за плановите за опоравување и издржливост за Чешка и Ирска, со цел нивно усвојување. Фондот за обнова во вредност од над 672 милијарди евра, е клучниот инструмент на пакетот за обновување на следната генерација на ЕУ, за да ѝ се помогне на Европа да излезе посилна од пандемијата на ковид-19.

Извор: zoom.mkСлични Објави