Неопходна е грижа за психичката состојба при бременоста

/

Советите за бременост обично се сосредоточуваат на физичките елементи: земање витамини, квалитетна храна, вежбање и слично. Но, сепак, за жената е подеднакво важно и психички да се подготви за тоа и за сѐ што следува потоа.

Едно истражување посочува дека психичката состојба при бременоста може да влијае врз породувањето, како и врз состојбата во попородилниот период.

Следат неколку совети за тоа.Целиот напис прочитајте го овде

Претходна статија

Во Франција само со вакцинален сертификат, во кино, ресторан, воз

Следна статија

Сашко Николов: Здрава, чиста и зелена околина е должност на секој еден!

Најново од Вести