| |

НЕЗАВИСЕН: НОВИНАРИ ШТО ИЗВЕСТУВАА ЗА НАСТАНИТЕ НА 27 АПРИЛ ЌЕ ЈА ТУЖАТ ДРЖАВАТА

Петнаесет новинари кои известуваа од Собранието на 27 април 2017 година покренаа иницијатива за тужба против државата за надомест на штета. Новинарот Боби Христов, кој е еден од иницијаторите, информираше  дека во моментов се во комуникација со правници и дека е можно тужбата да биде проширена и во граѓанска постапка да се утврди одговорноста на поединци во која со преземање или не преземање на одредени дејства придонеле до настанатата ситуација. Повеќе на следниот линкСлични Објави