Нов текст на Предлог-законот за приватните агенции за вработување

//

Министерството за труд и социјална политика денеска информира дека во последните месеци од минатата година е изготвен нов текст на Предлог законот за приватните агенции за вработување. Во процесот беше обезбедено широко учество на сите засегнати страни, вклучително и на постоечките агенции за посредување за вработување и агенции за привремени вработувања.

„Основањето и функционирањето на постоечките два типа на приватни агенции за вработување, агенциите за посредување за вработување во земјата и во странство и агенциите за привремени вработувања, беше уредено со два посебни закони: Законот за агенциите за привремени вработувања и Законот за вработувањето и осигурување во случај на невработеност. (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Заев ќе учествува на Светскиот економски форум во Давос

Следна статија

Поскапува регистрацијата за постарите автомобили?

Најново од Вести